8 качества, които всеки добър служител по почистването трябва да притежава

чистачКакво е нужно за да си добър чистач? Това всъщност е доста добър въпрос! За съжаление не е толкова лесно, колкото просто да имате добре зареден с почистващи препарати шкаф и бутилка Mr. Muscle в готовност. За щастие, ние знаем доста за почистването (това е всъщност което правим!), така че създадохме списък с 8 качества, които всеки добър чистач трябва да има.

  1. Постоянство

Току що сте приключили първото си почистване за нов клиент и той е доволен от резултатите. Това е фантастично! Сега обаче трябва да поддържате стандарта, след шест месеца почистването ви няма да значи много ако стандартът се е понижил.

Добрият служител по почистването си поставя за цел да бъде винаги брилянтен седмица след седмица, месец след месец. След известно време ще се изкушите да си почивате и да пропускате някои ъгли, но клиентът ви ще иска да оставяте къщата му перфектна всеки път, а един добър чистач ще оправдава тези очаквания като по часовник.

  1. Внимание

Вниманието към детайлите е изключително важно за един чистач, защото както всеки знае, може да има огромна разлика между нещо, което изглежда чисто и нещо, което всъщност е чисто (Ще признаем, и ние сме скривали бъркотията в някой шкаф и сме се престорвали, че е чисто). Добрият чистач често умее да вижда неща, които останалите хора не виждат и ще почисти места, за които техният клиент дори не знае, че трябва да се почистват.

  1. Честност

Ако притежавате другите качества, които правят един чистач добър, то вашата работа би трябвало да минава без инциденти. Но колкото и да сте внимателни, ако чистите доста е възможно в някакъв момент да се случи инцидент. Ако нещо се случи е от съществено значение да сте честни с клиента си, така че да разрешите ситуацията с минимални усилия и да се върнете към това, в което сте чудесни: почистването.

  1. Гордост

Често срещано схващане е, че добрият чистач трябва да има скромност и смирение. Но добрият чистач всъщност трябва да има гордост. Защото ако чистачът не се гордее с работата си, то как може да я свърши добре изобщо?

  1. Дискретност

Като чистач, вие често ще бъдете оставян сам в домовете на хората. Вашите клиенти ви имат доверие да свършите работата си без да душите наоколо, но е възможно неволно да попаднете на деликатна информация. На каквото и да се натъкнете, излишно е да казваме, че информацията не трябва да напуска дома – дори и да не изглежда като голяма работа. Това значи без постване на снимки на интересните кухненски мебели в Инстаграм или пък обсъждане каква бъркотия е банята им в Туитър.

  1. Засичане на времето

Освен точност, доброто засичане на времето включва и добра организация по време на почистването, така че да работите ефективно. Ако служителите по почистване на дом чувстват, че няма да могат да свършат своя списък с работа по необходимия стандарт е добре да приложат качество #3 (което е честността, в случай, че сте забравили) и да уведомят клиентите си, така че заедно да измислят общо решение .

  1. Чувство за хумор

Неизбежно ще има пъти по време на работата ви на чистач, когато ще попадате на неща, които са леко отвратителни – надяваме се, че ще е рядко, но ако чистите е много вероятно да се случи. Да имате чувство за хумор към тези неща ще направи работата ви много по-приятна!

  1. Издръжливост

Макар, че не е нужно да сте атлетични като триатлонист, почистването може да бъде изтощителна работа. Можете да изгорите стотици калории на час докато сте на работа в зависимост от това, което правите, и няма да е изненада, че докато работите ще се потите. Поне няма да е нужно да се притеснявате за членство във фитнес залата!

И така, вече имате списъка с 8те качества, които правят служителите по почистването добри – това са същите качества, които правят учителите, приятелите или дори астронавтите добри.

Доверете се на фирма за почистване ‘Клийн Уъркс’ ООД