3 средства за почистване нужни на всеки

Почистване на домове е дейност, която се извършва редовно и регулярно. Едва ли има човек, който не желае домът му да е подреден, чист и свеж. Затова почистването поне веднъж в седмицата или дори два пъти, при по-големите семейства е задължително. По цял свят, както и у нас има много професионални фирми, предлагащи рентабилни услуги по почистването. Все пак всяко домакинство трябва да има средства за почистване у дома, когато му се наложи.

Ето и 3 почистващи средства, без които не можете в дома си

По правило професионалистите в почистването знаят, че всяко помещение и повърхност в къщата, трябва да се обработват с определен препарат за почистване. Така в спалните и всекидневната ви е нужен препарат за полиране на повърхностите и почистване от прах, препарат за измиване на пода и препарат за килимите. За банята имате нужда от белина, препарат за почистване на плочките и тоалетната, както и препарат за пода. Всички тези препарати са по-специални и често пъти нямате нужда от тях, ако домът ви се почиства професионално!

Тези 3 препарата за почистване, които ще ви предложим, обаче са мултифункционални и е добре да присъстват във всяко домакинство:

  • Добър препарат за почистване с мултифункционален характер – такива препарати има много на пазара и служат, както за почистване на повърхности, така и за подове и цялостно освежаване и дезинфекция. Можете сами да си направите подобен препарат, като смесите малко бял оцет с топла вода.
  • Почистващ препарат с абразивна основа – при почистване на домове, това което не може да почистите с мултифункционалния препарат, можете да почистите с абразивния. Внимавайте обаче, защото този тип почистващи средства са предназначени за засъхнала и упорита мръсотия и могат да издраскат гладките повърхности в дома ви!
  • Сода за хляб или сода за почистване – содата е идеалното почистващо средство. Тя може да ви отърве от почти всяка мръсотия без да разяде почистваната повърхност! Идеална е за почистване на кухнята и банята, както и на подове с плочки. Тя не разяжда фугите, както правят химическите препарати. Към 3 части вода смесете 1 част сода за хляб и имате идеалния препарат за почистване в кухнята. Ако искате да си направите почистваща паста за банята, то към горната смес добавете малко течен перилен препарат.

Нужно е да имате още лимонов сок и бял оцет, гумени ръкавици, гъби и меки кърпи при почистване на домове.