10 трика за почистване, които до сега не знаехте

трикове-за-почистванеВсички обичаме хитрите трикове, които ни помагат да премахнем упоритите петна и да накараме къщата да заблести. Вижте нашите 10 съвета, които може би не сте чували преди.

Премахнете червените петна от вино със сол

Разливането на червеното вино преди беше двойно бедствие: не само, че пропилявате виното, но и свършвате с килим с петно. Докато нито един почистващ трик няма да върне виното в чашата (и моля ви не се опитвайте да го изсмучете със сламка), можете поне да предотвратите петното като сипете сол върху зоната на разлива и оставите солта да попие петното.

Има лесен начин да се отървете от петна от кафе и чай…

Не можете да понасяте гледката на следи от чай върху любимата ви чаша? Вместо да се потите, търкайки чашата, просто прибавете малко сол върху резен лимон и внимателно натъркайте петното. Ако не се справите обадете ни се за пране на дивани, ще се справим професионално.

Споделете Колата си с предното стъкло

Баща ви ви е казвал, че кока-колата ще развали зъбите ви, но е забравил да спомене, че може да изчисти и мръсотията, която се събира на предното стъкло. Така че, ако някога се окажете с дебел слой засъхнала мръсотия върху предното ви стъкло, избършете го с кърпа, напоена с газираната напитка. Само се уверете да избягвате боята на колата!

Съдомиялните се използват за много повече неща от просто чинии

Сапунерки и поставки за четка за зъби, копчетата на печката и рафтовете на хладилника са само част от нещата, които могат да бъдат сложени в миялната машина за едно лесно почистване дом. Що се отнася до стъкларията, можете да задържите по-деликатното стъкло на място с помощта на ластик, предпазвайки го от напукване по време на работата на съдомиялната машина.

Майонезата не е само за устата ви

Ако майка ми не се разкрещи ‘‘сложи подложка отдолу!‘‘ нощното ми шкафче, кухненската маса и масичката за кафе се сдобиват с красиви петна от вода. Веднага след като сте готови да спрете да се заблуждавате, че тези петна придават характер на мебелите ви, вземете майонезата от хладилника. Сложете една или две супени лъжици на кухненска кърпа и натъркайте леко петното. Ще трябва да го оставите за 15 минути – така или иначе сте извадили майонезата, защо не се поглезите с един сандвич?

Вестниците са чудесни за почистване на прозорците

Ако не сте имали причина да оставите вашият брой Метро в метрото/автобуса/влака, ето го резултата: прозорци без следи. След рутинното почистване вземете една страница от вестника за да получите толкова чисти прозорци, че да изглеждат все едно са отворени.

Вестниците са страхотни и за абсорбиране на водата в боклука

Ако сте като Хоумър Симпсън и презирате водата в боклука, сложете стари вестници на дъното на кошчето ви за боклук. Много просто.

Микровълновата ви печка е парочистачка

Много хора са наясно, че простата смес от оцет и вода прави чистенето на банята, прозорците и други области изключително лесна, но знаехте ли, че върши чудеса и в микровълновата? Просто сложете купа със смес от вода и няколко супени лъжици оцет в микровълновата и сложете таймера на 5 минути. След като свърши можете лесно да изтриете остатъците от храна в микровълновата, тъй като парата е свършила цялата упорита работа вместо вас.

Не изхвърляйте старите си четки за зъби

О, четка за зъби, нека изброя всички неща, чието почистване превръщаш в детска игра: клавиатури, бижута, плочки, плъзгащи душ врати, преси за чесън, рендета … Списъкът продължава, и въпреки това всичко, което родителите ви са ви казали за четките за зъби е да не ги гълтате.

Списъците са магия

‘‘Почисти си стаята!‘‘ Няколко думи, които предизвикват страх в децата, и въпреки че никой не ви казва да почистите стаята си сега, когато сте възрастни (с изключение на някой заядлив партньор, например), чистенето не е станало по-забавно. Макар че никога няма да можете да направите чистенето толкова приятно, колкото Мери Попинз показва, че е, да направите списък с нещата, които трябва да свършите ще ви достави удоволствието в последствие да ги отметнете едно по едно. А отмятането на последната задача винаги означава награда!