Топ съвет за почистване на плочки

pochistvane-na-plochkiПлочките като подова настилка са много разпространен избор. Те са практични, лесни за почистване, и са идеални за домакинства с деца или домашни животинки.

Проблемът с плочките е, че всяка мръсотия оставя следи върху тях, и това се забелязва лесно. От текстурата и цвета на плочките зависи и колко точно ще си личи мръсотията. Почистването на теракота ви винаги прави атмосферата в дома ви много по-приятна, повечето хора поставят плочки в помещения като кухни и бани, където чистотата е най-важна.

Какво трябва да направим, за да почистим тези плочки както трябва?

Стъпка 1: Да изметем!

Преди да правите каквото и да било, първо изметете или пуснете прахосмукачка, така че да не останат никакви видими боклуци. Като прахосмукирането е по-добрият вариант, защото няма опасност да пропуснете нещо, също така става по-бързо.

Стъпка 2: Уверете се какви са плочките ви!

На пазара има всякакви плочки, с различна текстура или от различен материал. Често срещани материали са естествен камък, мрамор, травертин и керамика. Керамичните плочки могат да се почистват с всякакъв препарат, който съдържа в себе си дезинфектант, който ще убие бактериите. Ако имате плочки от друг материал, моля уверете се, че използвате правилния препарат.

Стъпка 3: Какъв препарат да използвам?

Основният проблем с плочките са варовиковите наслагвания, а варовиковите наслагвания, не винаги са лесни за премахване. За да се справите с този проблем, най-добре е да използват препарат на алкална основа. Алкалните препарати са лесно достъпни, и можете да си закупите такъв от всеки супермаркет. Когато използвате такъв продукт винаги следвайте препоръчителната дозировка, по-добре е да сложите по-малко от написаното, от колкото да сложите по-висока доза. По-високата доза може да остави видими петна от препарата.

Щом смесите препарата с водата изчакайте поне 5 минути.

Допълнителни съвети:

  • Обезмаслител, ще помогне в премахването на мазни петна от плочките
  • Използвайте сапун за премахване на котлен камък и мухъл
  • Гел препаратите могат да помогнат с по-сериозни наслоявания от мръсотия

Ако след като сте почистили плочките и фугите ви са 0станали пълни с мръсотия, позвънете ни, ние ще ги направим като нови, не само тях а целият ви дом.

open

САЙТЪТ СЕ ПРОДАВА – ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ПИШЕТЕ НИ