Как собствениците на домашни любимци да поддържат килимите чисти?

куче върху килимТова, че имате домашни любимци вкъщи не значи, че килимите ви ще бъдат винаги съсипани заради натрупаните косми, петна и неприятни миризми, които придружават повечето домашни любимци. За да поддържате килимите чисти използвайте почистващ препарат за петна, неутрализатор за урината и препарат за елиминиране на миризмите, когато някой инцидент се случи.

Космите от домашните любимци

Основният проблем с домашните любимци са, разбира се, космите. Космите от домашните любимци остават навсякъде, най-вече по килимите, а това може да блокира или дори да повреди прахосмукачката ви. Препоръчваме да използвате четка за ресане на домашни любимци за да почистите килима преди това. Дори можете да използвате домашно направена ролка за косми като използвате тиксо и валяк за боядисване. Препоръчително е да правите това най-малко три пъти на седмица, създавайки една по-чиста и безопасна среда за вашето семейство и домашни любимци.

Урина

Случва се, без значение колко добре обучен е домашният ви любимец. Ето какво можете да направите.

  • Вземете кърпа и я поставете върху урината, натискайки надолу с кърпата, което ще помогне за абсорбирането на по-голяма част от влагата.
  • Добавете малко препарат за миене на съдове в чаша с топла вода и с помощта на кърпа или четка обработете засегнатата област със сместа.
  • Изплакнете добре областта с вода и чиста кърпа.
  • Поставете кърпа или тоалетна хартия върху почистеното място и натиснете за да се абсорбира колкото може повече от влагата.

Можете да използвате и две части вода и 1 част бял оцет, сложени върху мястото за да попречите на домашния любимец да използва същото място.

Петна

Всички собственици на домашни любимци знаят, че в един момент ще се сблъскат с някакви петна, от най-различни видове, например ако любимецът е повърнал, урина, кръв или нещо, което е донесъл от вън. Повечето пъти е възможно да премахнете тези петна, но понякога може да се наложи да потърсите професионална помощ. Ние можем да донесем нашето професионално оборудване и материали, заедно с необходимите химикали, за да почистим вместо вас. Има продукти, които можете да купите специално за отстраняване на петна от домашни любимци, но бъдете наясно, че няма да бъде лесно, бъдете подготвени да се поизпотите.

Преди да опитате да използвате някакви препарати за неутрализиране на миризмата, препоръчително е да наемете някой с мощна машина, например Premium Clean, за да дойде и да почисти килима преди това. Той ще вкара чиста вода между власинките на килима и ще отстрани остатъчни химикали от предишни почистващи препарати. Остатъците от предишни химикали могат да попречат на ензимите да премахнат миризмите от килима. Можете да използвате елиминатори на миризми в прахообразна форма на сухи килими, или пък течни елиминиращи продукти за премахване на миризмата от урината, които използват био-ензимни съставки, премахващи бактериите, причиняващи миризмата. Пране на дивани