Как да почиствате с паста за зъби?

почистване с пастаКакто всички знаете, всички мият зъбите си с паста за зъби, така че това е продукт, който е наличен във всеки дом. Но знаехте ли, че пастата за зъби има много интересни приложения, за които никога не сте и помисляли?

Тези приложения на пастата за зъби са толкова прости и ефективни, а нека си признаем, пастата за зъби не е най-скъпото нещо на света. Дори не трябва да използвате известна марка, обикновеният абразив, сърфактантът и антибактериалният агент правят пастата за зъби мощен петно-изтребител. Но се опитайте да се придържате към стандартната паста, а не гел, тъй като те са по-ефективни. Ето някои идеи за почистване с паста за зъби:

  1. Тази ще промени живота на майките и бащите навсякъде. Децата обичат да изразяват себе си по много начини, а рисуването и създаването на шедьоври е един от любимите им, въпреки че не всеки път е на местата, където сте съгласни. Прекрасната ви бежова стена, покрита с пастели може би не е едно от местата, на които бихте се съгласили да рисуват децата ви. Пастелът, който е восък е до някаква степен водоустойчив и може да бъде труден за отстраняване без да повредите боята. Ако леко нанесете малко паста за зъби с мокра кърпа върху ‘‘шедьовъра‘‘ и леко разтриете, след което отмиете с мокра кърпа ще бъдете удивени да видите, че произведението на детето ви го няма, а стената ви се е върнала обратно към първоначалното си чисто състояние.
  1. Следи от чаша по масичката ви за кафе или друга повърхност? Няма проблем, просто изстискайте малко паста за зъби върху засегнатата област и разтрийте с четка за зъби. Може би ще трябва да отмиете с влажна кърпа и да повторите процеса няколко пъти, но след като приключите ще имате свободна от следи повърхност.
  1. Този трик е лесен. Следващият път, когато миете зъбите си капнете малко паста за зъби в мивката и я разнесете по цялата мивка, след което изплакнете. Не само, че ще придаде блясък, но също ще придаде на канала ментова миризма.
  1. Белината обикновено се използва за тоалетните, но тя притежава много силна миризма, която може да се задържи с дни. За това препоръчваме да вземете обичайната ви четка за тоалетна и да сложите паста за зъби. След това почистете около ръба и около цялата тоалетна чиния. Това ще спомогне за отстраняването на котления камък, а и ще мирише доста по-добре, отколкото белината.
  1. Минералните депозити във водата могат да оцветят гладещата повърхност на парните ютии, правейки я да изглежда грубо и старо. Всичко, което ви трябва за да възстановите предишният изглед е да намажете гладещата повърхност с паста за зъби и да търкате с кръгови движения. След това използвайте чиста кърпа за да почистите. Резултатът ще е лъскава гладка повърхност.
  1. Всички музиканти знаят, че след известно време клавишите на пианото могат да пожълтеят или да изгубят цвета си. Те могат да бъдат възстановени с избелваща паста за зъби като натъркате всеки клавиш нежно с паста за зъби върху влажно парче памук, след което подсушите и минете с чиста кърпа. Клавишите би трябвало да бъдат чисти и бели след като приключите.
  1. Повечето кранчета са хромирани и ако сте забелязали водните следи от пръски, пастата за зъби е решението. Натъркайте малко паста върху хрома и избършете с мокра кърпа – ще видите, че хромът ще заблести и засияе отново.
  1. Когато излезете от душа и отидете да се полюбувате на отражението си в огледалото не можете да се видите, защото парата го е замъглила. Пастата за зъби ще премахне замъгляването, така че да можете да се видите. Размажете малко паста директно върху стъклото и я отстранете със суха кърпа. Вече ще можете да се полюбувате.
  1. Този трик изисква по-твърда четка и повече сила, но след като намажете дворните мебели със смес от паста за зъби и вода ще бъдете удивени от резултатите. Ако имате бели мебели дори можете да използвате избелваща паста за да възстановите белотата.
  1. Този трик ни е фаворит – бижутата. Носени в продължение на много години, бижутата могат да изгубят блясъка си, а контактът им с кремове, кожа или грим могат да ги накарат да изглеждат стари. Вземете четка за зъби и натъркайте с паста бижуто, отмийте с вода и натъркайте отново при нужда. След като измиете напълно ще видите едно искрящо бижу, което изглежда като ново.

И последно, но не на последно място – петната по килимите. Даваме прекалено много пари за скъпи почистващи продукти за килими. Просто вземете пастата за зъби и я намажете директно на петното, след което натъркайте с четка за зъби. Отмийте с топла вода и повторете. Ще видите как петното изчезва пред очите ви.

Вече може да имате не само ослепителна усмивка, но и да постигнете блестящи резултати в почистването у дома, няма нужда от скъпи почистващи продукти. Просто вземете една туба с паста за зъби и започвайте, проверете сами колко невероятни могат да бъдат резултатите.

Не се колебайте да се свържете с нас ако търсите фирми за почистване и имате нужда от почистващи услуги в София.