история на почистванетоКъдето има дом, там определено е необходимо и почистване на офиси. А що се отнася до почистването, модерните технологии предоставят достатъчно техники, методи и начини да поддържате дома, офиса и заобикалящата среда чисти.

Почистването винаги е било важна част от ежедневието в много домове. Но съществуват много хора, които обикновено не се отдават на почистване всекидневно. Те предпочитат да почистват цялата къща на края на есента или пролетта. Тогава те изхвърлят боклуци, мръсотия и нежелани неща.

Хвърлете един поглед над някои от навиците за почистване през вековете.

Метли, четки, парцали и вода

Почистването през 18ти и 19ти век включвало цялото семейство, домовете били почиствани, боклуците изхвърляни година след година, килимите и завесите били измивани с топла вода. Всичко, което карало дома да изглежда чист и миришещ свежо се използвало като препарат. Изборът варирал от варови разтвори до оцет, сапун и леки химикали.

Концепцията за наемане на професионалист по почистването или фирма, която да извърши почистването е била нечувана. Всъщност, такива фирми не съществували. Разбира се, богатите и елитът не са извършвали почистването сами; те наемали служители. Това е може би сред най-ранните примери за възлагане на почистващи задачи на някой друг.

Коминочистачът носел късмет

Коминочистачите били хора, които почиствали камините и комините срещу малка такса. Било трудна задача да влязат в тесните комини и камини, които обикновено имали сажди, прах и дървени или въглищни остатъци.

Запушените комини могли да доведат до задимяване на домовете. Следователно, почистването на комините било честа практика, която редовно се наблюдавала.

Коминочистачите били повиквани когато собствениците преценявали, че камината или коминът се нуждаел от почистване. Разбира се, да видят коминочистач носело щастие на някои хора, или поне те така смятали.

Хижи и сгради, променящи концепциите за почистване

Когато хората се местели от провинцията в градовете, жилищата ставали по-малки, а почистването още по-необходимо. С фабриките, превозните средства, прахът и мръсотията дошла и необходимостта за модерни почистващи методи. Прахосмукачки, почистващи разтвори, перилни препарати и химикали били силно търсени от обитателите на жилищата и офисите.

Но тъй като 20ти век променил всичко, включително начина на живот, станало много важно за хората да спрат да губят своето време и усилия в почистване на домовете и работните им места.

Също така, използването на съвременни приспособления изисквало и съвременни методи за почистване. Това не винаги било възможно за собствениците на жилища. Купуването на почистваща техника не било решението. Наемането на професионални фирми за почистване почти се превърнало в норма.

Почистването в 21 век

Нарастващ брой хора, притежаващи свои жилища и собствен бизнес, осъзнават необходимостта да поддържат своите домове и офиси чисти. Най-добрият начин това да се случи е да наемат професионалисти по почистването като CleanWorks. Ние имаме знанията и оборудването за да свършим работата ефективно и ефикасно.

Почистване на килими, почистване на матраци, почистване на тапицерията, почистване на басейните, таваните и цялостното почистване на домове и офиси са лесно достъпни с фирмите за почистване.

Ако търсите услуги по почистване, точното време да се свържете с нас е сега! Свържете се с CleanWorks като се обадите на 0876 130 118 за безупречни услуги по почистване на дом.