Защо трябва да се почиства прахта вкъщи?

prahКакво представлява домашният прах?

Домашният прах е смес от различни вещества, които могат да причинят алергии. Съставена е от трохи на суха храна, мухъл, бактерии, цветен прашец, влакна от тъкани, животински пърхот, частици от насекоми, най-вече от акари и хлебарки. Главният източник на алергии от праха, са акарите. Тези частици съдържат протеини, които са достатъчно малки, че да бъдат вдишани.

Какво всъщност са акарите?

Акарите, които са открити през 1964, са микроскопични паякообразни. Те са с големина 1/3 мм, и са невидими за невъоражено око. Имат осем крачета, слепи са и живеят на закрито. Връхчета на краката им са лепкави, и това им позволява да се задържат за влакната на килима, дивана или матрака ви.

Какви условия са най-благоприятни за акарите?

Те живеят в топли и влажни места. Перфектната температура за тях е между 18 и 27 градуса по целзий, а перфектната влажност за тях е над 55%. Трябва да имате предвид, че дори да регулирате влажността в домът си, това няма да ги премахне. Дори в много сухи условия, трябват няколко месеца, за да умрат. Акарите се хранят с мъртва кожа или секрети, които отделяме. Най-често срещани са в спалните, като матраци, одеала, възглавници и пердета са предпочитани места за размножаване. Рядко срещани са, на места със сух климат и надморска височина над 1500 метра.

open

САЙТЪТ СЕ ПРОДАВА – ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ПИШЕТЕ НИ